2e bijeenkomst: ontstaan van de geschiedenis

Literaire voorwaarden: het verhaal is helemaal waar, maar sommige passages zijn misschien overdreven door mijn literaire verve en enthousiasme voor het project.

Elk verhaal begint met: « er was eens » op een dag in maart 2022 komt een kind, de leeftijd van mijn zoon, bij mij thuis met ogen vol sterren en zijn hart overlopend van ideeën. Hij komt niet uit Marseille, maar zijn verbale flow en zijn gevoel voor overdrijving dwingt me om hem een pastaga aan te bieden die hij weigert omdat hij, zoals elke goede EHS, gebonden is aan een zekere dieetdiscipline. Dus begint hij me zijn project van verzamelen uit te leggen met ik stel me een idee voor in zijn achterhoofd. Hij ontwikkelt en deelt met mij de moeilijkheden die overwonnen moeten worden op het gebied van communicatie en logistiek. Het is noodzakelijk om een « veilige » plaats te hebben voor EHS en technische middelen: partytent, stoelen, tafels, enz … Het basisidee is om op één plek, als onderdeel van de Werelddag van 16 juni gecreëerd door « Hearts of EHS », een maximum aan EHS samen te brengen en met hen een dag van ontmoeting en uitwisseling te delen. We hadden op dat moment geen idee welke vorm dat zou aannemen en we hadden geen enkele euro voor de boeg.

Maakt niet uit, de roep van het avontuur is te sterk en met niets uitgerust, we gaan op pad, de indiana jones van de ehs. We bepalen de plaats, thuis, we vinden een partytent en banken, David zorgt voor de communicatiekant en we ontwikkelen een programma voor de dag met conferenties en het delen van tijd.

Het is gek hoe het begrip tijd relatief is, maart, april, maar zijn maanden van 10 dagen in werkelijkheid en juni komt heel snel met zijn processie van last minute problemen om dringend op te lossen. De grootste zorg waar geen aandacht aan was besteed, was de hooiperiode. We hadden de boer inderdaad gevraagd om ons een weiland voor de parkeerplaats te geven. Het enige inkomen van deze boer is het hooi dat hij 2 keer per jaar oogst als hij rijp is. Tot onze grote opluchting maaide hij op 14 juni neer en verwijderde de balen om de parkeerplaats vrij te maken. We zullen zeker hetzelfde probleem tegenkomen in 2023, maar we moeten vertrouwen op onze gelukkige sterren en mild weer. 2023 lijkt makkelijker te organiseren omdat we de ervaring hebben maar ook de overmaat van onze ambities. Sterk op 19 juni 2023 dat ik op mijn terras een goede pastaga kan drinken. Kom in groten getale, we zullen plezier hebben en lachen om onze avonturen.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s