De kikker van Firstenberg

Naar aanleidingvan de nieuwsbrief die ik vandaag van Arthur Firstenberg heb ontvangen met de titel « amfibieën in de mijn », maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn kikkers naar buiten te brengen. Iets  meer dan 2 jaar geleden hebben we een kleine vijver op ons land gegraven en de natuur laten werken om het leven te herscheppen. Vorig jaar hadden we het genoegen om verschillende kikkerkleuwen en veel libellen te huisvesten.
Dit kleine ecosysteem wemelt van het leven en dit komt ook insecten en vogels ten goede. Wij zijn niet voor maaien en het systematisch snoeien van alles wat overstijgt. We laten het de natuur doen, in eerste instantie meer uit gebrek aan moed dan uit de wens om wilde kruiden te begunstigen. Maar het is in ieder geval gunstig voor ons ecosysteem.

De nabijheid van een rivier, de onbespoten weiden die ons omringen en de bossen zijn allemaal stimulansen om de natuurlijke ontwikkeling van dit ecosysteem te bevorderen. En vooral, als ik de heer Firstenberg goed begrijp, het feit dat we ons nog steeds in een relatief wit gebied bevinden, ver van de antennes en eronder. We hebben geen WIFI en  we gebruiken geen invasieve en milieubelastende technologie.
Het is in deze omgeving, met de kikkers, dat we het genoegen zullen hebben om u te ontvangen ter gelegenheid van de2e EHS-bijeenkomst op 17 juni 2023. We bereiden een verleidelijk programma voor u voor. De enige voorwaarde voor deelname zal zijn om deze natuur en de kikkers daar eenmaal te respecteren. Tot gauw.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s