De kluis

Soms, zoals ze zeggen, kan ik beter mijn mond houden. Als onderdeel van het verzoek om toestemming om onze accommodatie « pension » te noemen, hebben we een magnetron in de wasruimte geïnstalleerd. Deze is natuurlijk niet aangesloten en is nog nooit gebruikt. Gezien de moeilijkheid om sommige apparaten zoals smartphones en tablets goed uit te schakelen, raad ik bezoekers aan om hun apparaten in de oven te plaatsen om emissies te voorkomen.

Het lijkt erop dat ik vergeten ben om het gebruik van een van de nieuwste aanwinsten te specificeren en dat ik, op een grappende toon, soms aan het plagen ben, ik vertelde de dame gewoon dat als ze wilde, ze de oven kon gebruiken om te koken. Natuurlijk werden mijn woorden tot in de eerste graad begrepen en de goede dame maakte zich de hele nacht zorgen omdat ze niet begreep dat ik, nadat ik zoveel energie had gestoken in het bouwen van een antigolfhuis, een magnetron erin plaatste. Ze stelde zichzelf dan ook veel vragen over de veiligheid van de plek qua golven.

Ik vergeet soms dat de mensen die komen wonen zich in zeer kritieke individuele situaties bevinden en dat ze in de eerste graad reageren uit angst om opnieuw te moeten lijden. We horen overal dat EHS worden verstoord door de schurk, maar wanneer we permanent lijden en we verkeerd worden begrepen, is het normaal om bepaalde fobieën te ontwikkelen bij het zien van een bron van elektromagnetische vervuiling, zelfs losgekoppeld.  Zelf kan ik niet anders dan reageren op de loutere aanblik van een antenne, zelfs op mijn scherm. De hersenen hebben het beeld volledig geassocieerd met een potentiële bron van lijden.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s