Impact op de media

De publicatie van het artikel over Davids levensomstandigheden in de « mainstream pers » had aanzienlijke gevolgen. Onzichtbare EHS werd ineens een beetje meer een tastbare realiteit. Het initiatief « My Life in Airplane Mode » is een kleine groep EHS die is begonnen met de productie van videoclips over het onderwerp. Dit team is vrij heterogeen en blijft verschillende realiteiten van ehs-leven filmen; Het is niet melodramatisch, het is een knipoog naar een weinig bekend aspect van ons leven in de samenleving. In juni 2022 werkten ze samen met « a place to live for EHS » om de 1e internationale bijeenkomst op te zetten en omdat de saus is aangeslagen, zullen ze de cover terugplaatsen voor de editie van 2023.

Media-impact is fundamenteel voor onze acties. We kunnen allemaal op onze eigen manier bijdragen. Wat voor een EHS vanzelfsprekend is, is absoluut onbekend bij de gemiddelde burger. Mijn vrouw volgt een training beschermd door een anti-golf stoelsysteem en dit lokt vragende reacties uit van haar collega’s, maar geen gedrag. Gisteren heb ik zelf een trainingsbijeenkomst zonder bescherming bijgewoond waardoor ik ons probleem ook aan de deelnemers kon voorleggen. Ze hadden allemaal smartphones en behalve de trainer die geïrriteerd was, bleven de anderen kibbelen op hun scherm. Dit is geen kwaadaardigheid, het is onwetendheid over het ding. Een van de deelnemers had me in een reportage op tv gezien en klaagde over zijn 4G-smartphone die hem meer hoofdpijn bezorgde. Dat weerhield hem er niet van om te bellen.

Ik was al lang niet meer op pad geweest om ‘normale’ mensen te ontmoeten. Dit verslavende gedrag aan deze kunstmatige verlenging van de hand lijkt me volkomen belachelijk. Ik voelde me een alien op een kermis. David heeft veel stappen ondernomen om ons bekend te maken. Arehs organiseert ook conferenties. We moeten op deze weg doorgaan en lawaai maken. Veel succes allemaal. 

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s