De elektromagnetische bom

Sun Emits a Solstice CME by NASA Goddard Photo and Video is licensed under CC-BY 2.0

De zon slaagt er tijdens zijn uitbarstingen soms in om het magnetisch veld van de aarde zodanig te verstoren dat het stroomuitval over grote gebieden veroorzaakt. Bliksem in de vorm van een vuurbal kan ook de elektronische componenten van een installatie neutraliseren of onze computers of decoders verknoeien. Het is een ervaring die al geleefd is en die me ertoe aanzet om alles los te koppelen bij stormachtig weer thuis.
Het leger zet genieën van uitvinding in om schone elektromagnetische bommen te ontwikkelen om goed gedefinieerde regio’s te neutraliseren zonder dodelijk effect in het geval van een conflict.  
Het overkwam me dat ik slechte gedachten had om dit soort apparaten te ontwikkelen om de WIFI van buren te neutraliseren of om mobiele telefoons te neutraliseren.

Gelukkig zijn dit slechts lelijke gedachten, omdat de indirecte gevolgen van zo’n cataclysme, zelfs niet-dodelijk, trapsgewijs gevolgen zouden hebben voor het dagelijks leven. Alles wat op elektriciteit werkt, zou niet in orde zijn. Verkeerslichten, automatische relais, ventilatoren, hartassistentie, enz. We kunnen ons niet voorstellen hoe afhankelijk onze samenleving is geworden van deze energie en elektronische componenten. Het is de  techshow in LAS VEGAS op dit moment en de korte clips die ik bekijk, doen me het ergste vrezen voor de toekomst. Een toilet dat automatisch je urine analyseert en andere prachtige uitvindingen die ik liever negeer.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s