Op zoek naar de verloren plek

Het artikel gepubliceerd in de « Libre Belgique » op 21 januari (het staat er nog steeds op 24 januari) wekte veel emotie. De commentaren op de Facebookpagina van  de « Libre Belgique » waren verdeeld tussen getuigenissen van gelijkwaardige situaties of domme spot. Mijn pogingen om hierop te reageren werden snel gecensureerd. « Davids », in 4 jaar tijd heb ik er veel ontmoet. Hun namen zijn Sylvain, Francine, Nico, Nathalie, Mieke, Jan, Hugo … Ze maakten allemaal levenskeuzes om hun leven te redden en te proberen te overleven. De meesten zijn hun baan kwijtgeraakt, zijn gescheiden van hun familie, vrienden en zijn op zoek gegaan naar een afgelegen plek weg van de ether.

Vanaf het idee om een anti-golfhuis te bouwen, was mijn zeer egoïstische wil een bewaarde plek voor mijn oude dag. We hebben al een groot huis in een witte zone dat moeilijk te onderhouden is voor een ouder wordend persoon. Een volle voet, goed geïsoleerd en makkelijk te onderhouden leek me de ideale oplossing.

Het leven en de gevaren ervan wilden anders en sinds enkele maanden is deze accommodatie een soort toevluchtsoord geworden voor veel EHS die op zoek zijn naar een plek om te ademen. Je komt overal vandaan, uit Vlaanderen, Frankrijk, Nederland, …

Helaas zijn er op dit moment niet veel oplossingen buiten precaire huisvesting geïsoleerd van de ethergolven zoals die van David. We behoren tot de rijkste landen ter wereld en bieden enkele van de beste omstandigheden en levensverwachtingen en toch heeft onbekende ellende « Davids » ertoe aangezet om de status van vluchtelingen uit de ether te hebben. We hebben het recht om vragen te  stellen.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s