Ongebruikelijke voorzorgsmaatregelen

Omdat we de ontvangst in het antigolfhuis maken, moeten we een aantal voorzorgsmaatregelen nemen met betrekking tot de emitterende objecten in het huis. Inderdaad, het introduceren van elektromagnetische emissiebronnen in het beschermde gebouw is een beetje als het uitnodigen van de golven om een potje pingpong te komen spelen in een gesloten omgeving.

We hebben afgeschermde internetverbindingen in RJ45 in verschillende kamers en mensen komen met hun computer, maar weten over het algemeen niet hoe wifi en bluetooth uit te schakelen die deze onaangename gewoonte hebben om elke keer dat ze worden ingeschakeld opnieuw te activeren. Nu, wanneer bewoners aankomen, krijg ik een screeningsapparaat en test ik de apparaten met hen om mogelijke problemen te identificeren. Ik besteed dan wat tijd aan het laten zien hoe ik deze functies kan uitschakelen. De verrassing is vaak groot en dwingt me om te jongleren met de verschillende versies van Windows om wifi en bluetooth uit te schakelen. Veel mensen denken dat het uitschakelen van de WIFI-box en  het aansluiten van de RJ45-aansluiting voldoende is om WIFI en bluetootth uit te schakelen. Er zijn procedures, soms complex, om deze functies met succes uit te schakelen en ze variëren afhankelijk van de versies.

Een andere test die we ook uitvoeren is het controleren van de bluetooth bronnen  in de auto’s. Het systeem varieert ook van model tot model. Ik kan u alleen maar adviseren om wat tijd te nemen om de gebruiksaanwijzing te lezen en onnodige blootstellingen te voorkomen. Autorijden en bellen is sowieso nog steeds een slecht idee omdat onze hersenen snel zijn maar niet multitasken.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s