2e bijeenkomst, een ontmoetingsplek

Zoals gezegd is deze2e bijeenkomst een plek van ontmoeting en kruising van ideeën en culturen. Het ontmoeten en praten met X of Y betekent niet noodzakelijkerwijs dat men vasthoudt aan zijn standpunt. Er zijn veel controverses rond EHS en iedereen preekt voor zijn kapel. Er is momenteel geen consensus over de vraag of het een ziekte, een handicap of een eenvoudige intolerantie voor elektromagnetische vervuiling is en ik zal mijn mening niet geven, zelfs niet als het duidelijk is. Vergaderen en iedereen een stem geven laat zien dat het debat open blijft. We hadden graag de aanwezigheid van Olle Johansson of andere wetenschappers gehad, we hebben met veel persoonlijkheden gekruist en uitgewisseld om de conferenties op te zetten en we hadden te maken met financiële en beschikbaarheidsvereisten. We zijn erin geslaagd om het ECS en enkele van zijn stichtende leden te integreren, we hebben de deelname van vele verenigingen en ze zullen een feesttent en tijd hebben om zichzelf zichtbaar te maken.

Een plek van leven voor EHS is vooral een plek van gezelligheid en uitwisseling en zeker niet een plek van vooropgezette ideeën om aan anderen op te leggen. Deze organisatie is omslachtig en wordt beheerd door vrijwilligers, het legt bepaalde criteria op zoals maaltijden of de afwezigheid van huisdieren. Dit is niet om onaangenaam te zijn, maar om het beheer van het geheel en het goede verloop van deze vergaderdag mogelijk te maken. In een volgend artikel kom ik nog wat dieper terug op de speakers. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s