2 verschillende visies op de wereld van morgen

We keerden om 1 uur terug naar huis van de workshop georganiseerd door Michèle Rivasi. We waren helemaal uitgeput maar erg blij met de vergaderingen, contacten en organisatie van het evenement. Helaas had ik niet genoeg beschermende stof voor 2 stoelen en moest mijn vrouw in de buitenlounges onder een beddeken blijven om zichzelf te beschermen. Persoonlijk zat ik als een Pasja op mijn invalidenstoel en onder een beschermende sluier. Als we een werkzaamheidstest op een menselijke cavia zouden moeten doorstaan, is dat klaar en zijn de resultaten overtuigend. De externe en interne omgeving van het Europees Parlement op golfniveau is een echte magnetron voor EHS.

Mevrouw Rivasi gaf een groot deel van het woord aan de verschillende sprekers uit verschillende Europese landen, vaak aangrijpende getuigenissen die samenkomen over de biologische aspecten van deze technologieën.

Het laatste deel, het vlaggenschipinitiatief Hexa-X, 6G tegen 2030,  werd gepresenteerd door Peter Stuckmann van de Europese Commissie, DG CNEC.  Het is een andere wereld voor morgen waar de plaats van de mens naar de laatste plaats wordt gedegradeerd na groei, snelheid, latentie, vooruitgang, robotisering, enz …

Het is een dialoog van doven, we spreken dezelfde taal, maar we kunnen de wereld niet op dezelfde manier begrijpen.

Mevrouw Rivasi was zeer kritisch en riep de commissie op om een einde te maken aan de brutale acties van ICNIRP. Ik wil ook wijzen op de veelgeprezen interventie van Jean Huss, rapporteur  van resolutie 2011 van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, voor wie sinds het verslag niets is uitgevoerd.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s