2e bijeenkomst, sprekers (2)

Toen we eind 2022 de lijst vaststelden van mensen die we wilden uitnodigen als sprekers voor onze editie van 2023, waren we het snel eens over de naam van Michèle Rivasi voor haar actie op Europees niveau. We hadden al het bezoek gehad van Charles-Maxence Layet, zijn parlementaire assistent, tijdens de 1e bijeenkomst in juni 2022. Maar dit idee heeft ons veel verder gebracht dan we ons konden voorstellen, en we kunnen alleen maar bewijzen dat het gezegde: « je kent iemand die iemand kent die iemand kent die …  » is volledig geverifieerd.

Eind 2022 krijg ik een mailtje van een dame uit de Drôme  die ons gepantserde huis wil boeken  voor de vakantie om haar kinderen in België te zien en te ontvangen voor de feestdagen. Deze dame komt na een paar avonturen op de weg goed aan op de aangegeven datum en we hebben de mogelijkheid om wat uitwisselingen met haar te delen. We vernemen dat ze lid is van de vereniging Poem26 (https://poem26.com/) en dat ze in contact staat met de vereniging Zones blanches (https://asso-zonesblanches.org/).  We krijgen dan een bericht van M-F, secretaris van de vereniging die ons uitnodigt om deel te nemen aan een videoconferentie om ons project bloot te leggen. Deze videoconferentie
vindt plaats, maar mevrouw Rivasi, aanvankelijk gepland, wordt verontschuldigd en we worden doorgestuurd naar een andere videoconferentie over de implementatie van  « Europeanen voor veilige verbindingen (ESC) ». Van het een komt het ander, we ontmoeten elkaar op 7 februari 2023 in het Europees Parlement in een workshop georganiseerd door Michèle Rivasi en de oprichters van het ESC. Ze leren over ons verzamelproject en organiseren samen met ons een werkdag op zondag 18 juni als voortzetting van ons initiatief. Ze delegeren hun vertegenwoordigers om het project ook te presenteren op een conferentie op 17 juni.

In het kort, hier zijn enkele details van Michèle Rivasi’s CV  afkomstig van haar website (https://www.michele-rivasi.eu/au-parlement): « Michèle Rivasi, geboren op 9 februari 1953 in Montélimar, is sinds 2009 lid van het Europees Parlement, lid van Europe Écologie Les Verts (EÉLV).  

Ze was afgevaardigde van Drôme van 1997 tot 2002, vervolgens ondervoorzitter van de algemene raad van Drôme en locoburgemeester van Valence van 2008 tot 2009.

Mede-oprichter en eerste voorzitter van de Commissie voor onafhankelijk onderzoek en informatie over radioactiviteit (CRIIRAD) in 1986, een onafhankelijke vereniging en laboratorium voor radioactiviteit opgericht na de kernramp in Tsjernobyl. Michèle Rivasi zal in de media (met name bij Right of Answer) de leugen van de Staat van de wolk die aan de grens stopte aan de kaak stellen.

Ze richtte ook, samen met Corinne Lepage, het Observatorium van waakzaamheid en ecologische alertheid (Ovale) op.

Zijn militante en associatieve inzet kwam ook tot uiting in zijn vice-voorzitterschap van het Centrum voor Onafhankelijk Onderzoek en Informatie over Elektromagnetische Straling (Criirem) en zijn leiding van Greenpeace Frankrijk (2003-2004).

… »

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s