Het vinden van accommodatie in zone blanche

De meeste mensen die in ons gepantserde huis verblijven, realiseren zich dat een goed beschermd huis snel een vitale noodzaak wordt. Niet dat het leven op een beschermde plek alle symptomen doet verdwijnen, maar dat het ons immuunsysteem verhoogt en dat het na verloop van tijd een beetje langere blootstelling buiten mogelijk maakt.

We wonen al 4 jaar in een gebroken wit gebied beschermd door de afstand tot antennes, buren en de configuratie van het land. Zo’n plek is niet onder de hoef van een paard. Je moet kijken en het kan lang duren. Het is nog steeds noodzakelijk om de middelen te hebben omhet te betalen. Esthetische overwegingen worden een waardeloos criterium op het moment van keuze en velen zijn bereid om ook een bepaald niveau van modern comfort op te offeren.

Het belangrijkste is om niet lichtvaardig beslissingen te nemen in een situatie van vluchten en paniek. We werden onlangs gebeld door een familie die zich in het gebied kwam vestigen en die nog steeds een goed beschermde accommodatie vond, maar een lichte renovatie nodig had. De kosten van onroerend goed in onze regio zijn nog steeds relatief laag, maar er is geen wonder en eigenschappen die voldoen aan de criteria voor een « geavanceerde » EHS zijn uiterst zeldzaam. Dit is een aanpak die met geduld en zonder haast moet worden uitgevoerd.

Stijgende rentetarieven, de terughoudendheid van banken en thermische imperatieven maken deze aanpak nog ingewikkelder gezien het banenverlies dat EHS vaak afstraft. De verhoging van de normen in Wallonië en Brussel zal er ook toe leiden dat nog meer kandidaten op zoek gaan naar dit soort onroerend goed.

Uitzetting, wonen op een beschermde plek, brengt geen onmiddellijke oplossingen voor uw gezondheidstoestand. Het is noodzakelijk om je lichaam de tijd te geven om te leren niet langer te vechten tegen een onzichtbare agressor, om de orde te herstellen in de mentale verwarring die vaak aanwezig is en om na te denken over de oplossingen om met een uitgerust hoofd op zijn plaats te zetten. We praten over ervaring na onze  uitwisselingen met alle EHS met wie we momenten van leven deelden in onze plaats van leven voor EHS.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s